misu cafea

misu cafea
http://www.youtube.com/channel/UCgbAuQQ7-VouXig3YWWwE7A?ob=0&feature=results_main

joi, 29 martie 2012

- Invitatie la cafea !


Invitatie la cafea!

Cafeaua invioreaza corpul & sufletul
Mmm, ce aroma!
Este aromata, gustoasa, ne trezeste si aduce beneficii sanatatii, cafeaua poate aproape orice. Cafeaua indragita de dimineata si dintre mese a avut multa vreme un renume prost, dar intre timp s-a eliberat de aceasta imgine negativa. Ba dimpotriva: boabele mici si negre de cafea s-au consacrat acum in domeniul wellness-ului.

Cafeaua contine mai multe mii de substante.
Intr-un singur bob de cafea se gasesc, pe langa albumina, carbohidrati, grasimi si substante minerale: nici mai mult, nici mai putin de 880 substante aromate. Cea mai cunoscuta substanta continuta de cafea este cofeina. Si ea este ceea raspunzatoare pentru cele mai multe efecte de scurta durata.

Impulsul dat de cofeina ne tine multa vreme treji.
Aceasta umfla bronhiile, de aceea respiram mai bine. Tot ea face corpul mai putin sensibil la durerile musculare. Si, nu in ultimul rand, cofeina ne ajuta sa slabim, efectul sau excitant determinand arderea mai rapida a caloriilor, stimuland totodata si digestia.
Iar cremele impotriva celulitei pe baza de cofeina ne promit o piele mai ferma si forme de invidiat.
Cafeaua, un izvor de sanatate.
Exista tot mai multe indicii ca aceasta bautura aromata protejeaza impotriva calculilor biliari si a pietrelor la rinichi , impotriva bolilor neurodegenerative precum dementa sau Parkinson, dar si impotriva anumitor tipuri de cancer, dupa cum arata studiile efectuate in Milano, Japonia, in Hamburg si Potsdam. Rezultatele acestor studii nu au avut un impact deosebit , dar reprezinta un pas cu adevarat promitator.
Sfaturi pentru o aroma desavarsita.
Fiarta sau la expresor, asa obtineti gustul cel mai bun al cafelei, dar si mai bine este sa cumparati cafeaua boabe si sa o macinati putin inainte de preparare. Dati apa in fiert, lasati-o doua minute sa stea, apoi turnati-o incet si in reprize peste cafeaua macinata. Cand o filtrati asteptati intotdeauna ca apa sa se scurga in intregime. Iar iarna, putina scortisoara, coaja de lamaie, cardamom, lichior de portocale, rom sau oricare alt sirop aromat vor conferi bauturii dumneavoastra o nota speciala.

Se recomanda pana la patru cesti de cafea.
Consumul exagerat poate provoca palpitatii, tulburari de somn, precum si stari de proasta dispozitie. Femeile care alapteaza trebuie sa renunte o perioada la cafea, deoarece cofeina ajunge direct in laptele matern. Iar in cazul nou-nascutilor, dupa 82 de ore abia jumatatea din cantitatea de cofeina este dizolvata.
Sanatate de fier.
Cine sufera de afectiuni ale stomacului primeste recomandarea sa consume expresso. Pentru cafeaua in miniformat se folosesc boabe moi, care se prajesc la temperaturi inalte o perioada mai indelungata. Acidul din cafea este astfel distrus in proportie de 70%. Si nu in ultimul rand, expresso contine doar jumatate din cantitatea de cofeina care se gaseste intr-o ceasca de cafea.

Placere in timpul liber pentru fanii cafelei.
Daca va place cafeaua si ati ajuns sa-i simtiti diferitele arome, gusturi, sa o savurati, atunci va place si sa cautati mereu noi localuri unde puteti servi bautura voastra favorita. Este o idee buna sa va infrumusetati pauzele scurte sau iesirile cu prietenii cu acea aroma speciala a cafelei care se ascunde intr-o ceasca mica. Ceea ce este important : nu exagerati!

Niciun comentariu: