misu cafea

misu cafea
http://www.youtube.com/channel/UCgbAuQQ7-VouXig3YWWwE7A?ob=0&feature=results_main

miercuri, 21 martie 2012

- Amestecul de CAFEA



Amestecul de CAFEA








 

Cafea de amestecare diferite ar
trebui sa fie facut cu scopul de a crea un amestec de nou, care combina cele
mai bune caracteristici ale componentelor sale, echilibrarea extreme, si sa
produca un rezultat cupa superioara la oricare dintre componentele sale.
Diferite amestecuri de a servi diferitele nevoi si gusturi. Exista, de
asemenea, o metodologie usor diferita atunci cand amestecul special pentru
espresso.


Inainte de orice amestec de
cafea este recomandabil de a cunoaste caracteristicile specifice ale diferitelor
cafea. Trebuie sa stiti despre note de citrice si de aciditate ridicata de o
cafea Kenya AA inainte de amestecarea cu o aciditate de pamant, si scazuta,
complex aroma Sumatra Lintong. Daca nu stii de profiluri diferite cafele
"gustul este aproape imposibil de a crea amestec doriti.


Dupa obtinerea cunostintelor
necesare puteti incepe amestecarea folosind o metodologie logica sau de joc
in jurul valorii de amestecul de origini diferite de cafea doar pentru
distractie de acesta! Pagina de prajire ar trebui sa fie distractiv, dupa
toate! Nu exista nici un motiv logic din spatele amestecul de mai mult de 5
cafele diferite. Puteti crea amestecuri de cafea fantastice, cu cat mai putin
de 2 cafele!


Pentru a
amesteca sau nu sa se amesteca?


Exista unele de cafea de
calitate superioara Estate acolo!
Incercati o proprietate Jamaica Blue Mountain,
o Lowak Kopi, o Cupa Bolivia de Excelenta, sau o Ipanema Brazilia!
Gustul si aroma va uimi cu adevarat.
Acesta va fi un cadou pentru papilele gustative tale. De ce ar trebui sa se
amestece astfel de cafele! Nu sunt bine asa cum sunt. Bucurati-va de ele ca
sunt. Daca vrei sa experimentezi aceste friptura de cafea la niveluri usor
diferite, in scopul de a atinge un rezultat diferit. Daca trebuie sa adaugati
doar un amestec de cafea de calitate, in scopul de a schimba profilul gustul
cupa la directia in care doriti.


Daca aveti de cafea de calitate
ordinare se amestece in urma ta experienta, cunostinte si starea de spirit!
Doar nu va asteptati pentru a crea un amestec bun cu componente rele.


Amestecarea
inainte sau dupa?


Puteti friptura inainte sau
dupa prajire. Amestecand dupa prajire are unele avantaje, cum ar fi
flexibilitate. Puteti friptura de cafele individuale la niveluri diferite. Nu
trebuie sa va faceti griji cu privire la fripturi inegale. Puteti experimenta
cu diferite procente de amestecare dupa prajire, fara nici o problema. Una
dintre cele mai comune practici este de a amesteca fripturi intunecate si
lumina pentru a maximiza complexitatea gustului friptura.


Problema este ca este mult mai
greoaie si mai consumatoare de timp, asa ca, daca se poate evita de
pre-amestecare face. In scopul de a crea un amestec care fripturi uniform
trebuie sa aveti fasole verde, cu un comportament de prajire similare.
Spalate de cafea prajita diferit decat uscat-naturale cafele. De obicei,
cafea naturale necesita fripturi un pic mai mari de temperatura. Boabe de
mari dimensiuni necesita ori mai mari decat boabele de ardere de dimensiuni
mici (de exemplu, Yemen). Rezultatele mai mari de umiditate in timpul ardere,
de asemenea, mai mari.


Depozitarea diferite cafele
impreuna in saci aceleasi ajuta in medie de continutul de umiditate. De cafea
robusta necesita fripturi mai intunecat decat de cafea Arabica.


Incercati amestecare in calitate
de componente mai putine, cu caracteristici similare, si a vedea cat de bine
au fript impreuna. Fasole prajita aspect poate fi un pic neuniform, dar
gustul in Cupa destul de bun! Daca exista neuniformitate mare imparti apoi
cele de cafea, in doua grupuri (de exemplu, fasole uscata, prelucrate
impreuna, cafea spalate separat), friptura cele doua loturi separat, si dupa
amestec.


Amestecurile
de culoare Instalatii de prajit


Un mod interesant de cafea
amestec, este de a crea loturi separate de aceeasi cafea, la niveluri
diferite fripturi. Nivel de friptura de bricheta va da aciditate, si
nivelurile de ardere mai intunecate vor da tonuri dulci-amarui. Cupa rezultat
va va uimi prin complexitatea sa. Incercati acest lucru cu un Drugar Uganda,
de exemplu.


Amestecarea
Primii pasi


Gasiti o cafea pe care o place
foarte mult ca si de a folosi ca baza de amestec.
Daca doriti:

  • Mai
    multe luminozitatea-aciditate, adauga un Kenya, Costa Rica, Columbia,
    Guatemala, sau orice adult de mare de cafea din America Centrala
  • Trupul
    mai mult si bogatia, adauga-un loc uscat, prelucrate de cafea Etiopia, o
    Mandheling Sumatra, Sulawesi Toraja, Java, Uganda Drugar ... sau chiar
    un Robusta de inalta calitate (mai putin de 15%)
  • Corp si
    mai dulce, adauga-un loc uscat, procesat Brazilia Santos sau un grad
    inalt India.
  • Gust si
    aroma mai mult, adaugati un Kenya, Guatemala, Etiopia Yirgacheffe, Noua
    Guinee, Yemen Mocha, sau Zimbabwe.
  • Aroma
    mai mult la partea de sus a profilului, adauga un Yirgacheffe Etiopia
    sau Kenya.
  • Complexitate
    mai aproape de partea de jos a profilului a adauga un Mandheling
    Sumatra, Sulawesi sau prelucrate in mod traditional.
  • Vin mai
    mult sau note de fructe, adauga un Yemen, o Harrar Etiopia, o Bugisu
    Uganda sau un Kenya.
  • Ciocolata
    mai mult, adaugati un Yemen sau un Harrar Etiopia (sau a unui imobil
    Guatemala-Bolivian de cafea)
  • Mai
    salbatice, note exotice, pamantesc, adauga un Monsooned India, un
    Mandeling Sumatra, sau chiar o Harrar etiopian.

Filtru de cafea Amestecul


In scopul de a crea un amestec
de cafea de baza, trebuie sa decideti ce fel de gust ne-o dorim. Puternica,
usoara sau medie ceva? Ce despre arome? Vrei ceva de alune, ceva floral sau
una compllicated pamantesc?


Pentru inceput sa mentinem
acest simplu. Daca am incerca sa se amestece o multime de cafea, fara nici o
experienta prevous rezultatele pot fi mai mult decat dezamagitoare. Deci,
haideti sa se amestece doua cafele. De exemplu, sa cream un amestec frumos de
cafea micul dejun. Racoritoare si nu prea puternica ceva! Ce ai spune daca am
amesteca o cafea frumos Colombian Supremo (o baza de frumos pentru multe
amestecuri) si un Kenya AA cafea pentru a da mai multa savoare si livelines
la cafea. Mi-ar friptura personal acestea, in doua loturi diferite si apoi se
amesteca-le impreuna.


Ce zici de ceva similar, dar cu
gust de nuca? Incercati cafea acelasi columbian si unele Antigua Guatemala,
care este de alune si are o aroma de cacao frumos. As putea continua cu mai
multe exemple, dar experimentarea este cel mai bun ghid.


Ce despre amestecul de cafea?

Amestecarea
Espresso


Exista unele unice de cafea de
origine, care pot fi folosite destul de frumos ca espresso, ca unii Brazilia,
Columbia, Guatemala, Bolivia si cafele.
Dar, de amestecare este de obicei
necesar pentru espresso, deoarece o singura origine rareori va avea
complexitatea dorita. In general, obiectivul de amestecare espresso difera de
obiectivul de amestecuri de cafea la filtru.


Filtru de cafea pot fi
amestecate pentru complexitatea sau de echilibru, ci un amestec de espresso,
de obicei, trebuie sa fie amestecate pentru calitatile de soiuri de plante
echilibru, dulceata sau special, care ar fi favorabil intr-un ceai filtru de
cafea ar putea coplesi extract de espresso. Un Costa Rica Dota sau un AA
Kenya, de exemplu, poate fi delicios, cafea prin picurare, dar destul de acid
/ stralucitoare ca espresso.


Majoritatea din amestecul de
cafea sunt realizate dintr-o baza de cafea din Brazilia, Columbia sau de alte
origini, care contribuie cu o aroma non-arogant in timp ce contribuie in
continuare la corpul si dulceata de cafea.
Pentru aceasta baza de espresso de
cafea se adauga alte, in scopul de a produce Cupa dorit. In urma orientarile
scrise mai sus, va puteti crea amestec doriti.


Este recomandabil de a gasi o
baza va place, de exemplu, un Santos Brazilia reciclate, si apoi adaugati o
cafea alt amestec pentru a vedea modul in care interactioneaza. De exemplu,
se adauga 25%, Antigua Guatemala pentru a observa cresterea de aciditate si
aroma. Puteti incerca, de asemenea, sa adaugati un Mandeling Sumatra, pentru
a observa cresterea de corp, earthiness, complexitatea si usoara reducere a
aciditatii.


Exista unele amestecuri de
cafea verde gata pentru home-prajitor de cafea, dar a crea un amestec decent
de espresso nu este la fel de dificil ca aceasta ar putea parea initial. Dupa
crearea unui amestec de espresso decent puteti perfectiona prin modificarea
friptura pentru a atinge crema perfecta, aroma, aciditate, corp si gust.
Acest proces de perfectiune nevoie de timp si rabdare, dar este o experienta
plina de satisfactii si de invatamant. Si este, de asemenea, distractiv
pentru home-rotisoare!


Este adesea dificil de a
echilibra aciditatea intens de un shot de espresso, care contine o cafea, mai
luminos, care este folosit pentru a contribui complexitatea si vioiciune,
fara prajire prin pop-al doilea. Incercati oras plin de fripturi la Viena
inainte de a experimenta cu niveluri diferite fripturi. Nu friptura de
culoare foarte inchisa, daca doriti sa pastreze caracteristicile diverselor soiuri
de cafea origini diferite.


Exemple de amestecuri de espresso:


  1. Un
    amestec tipic: Brazilia Santos 60%, 20% Columbia Supremo, 20% Guatemala
    Antigua
  2. Un
    amestec usor: 60% Brazilia Santos, de 40% Uganda Bugisu.
  3. Un
    amestec de ciocolata: 60% Brazilia Santos, 20% Yemen Mattari, 20%
    Etiopia Harrar
  4. Un
    amestec greu: 60% Brazilia Santos, 25% Etiopia Djimah (uscat), 25%
    Sumatra Mandeling
  5. Un
    amestec luminos, aromat: 50% Columbia Supremo (sau Santos), 25% Antigua
    Guatemala, 25% Uganda Bugisu
  6. Un
    amestec complex de salbatic: Brazilia Santos reciclate 55%, Etiopia
    Yirgacheffe 20%, indian Monsooned Malabar 15%, Uganda 10% Robusta
  7. Ceva
    diferit: 40% varsta de Sumatra Mandeling, 30% Sulawesi Toraja, 30%
    Guatemala Antigua pentru aroma si echilibrul

Niciun comentariu: