misu cafea

misu cafea
http://www.youtube.com/channel/UCgbAuQQ7-VouXig3YWWwE7A?ob=0&feature=results_main

vineri, 23 martie 2012

- CAFEAUA MEDICAMENT



Cafeaua, medicament anticancerigen


Bobul de cafea este un "depoziti de medicamente cu efecte complexe asupra sanatatii noastre Arborele de cafea, Coffea arabica, este unul dintre cele mai studiate plante, atat de catre botanisti si fitoterapeuti, cat si de industria medicala. Cele mai interesante studii sunt legate de efectele anticancerigene atribuite cofeinei, dar si unor mucegaiuri minuscule prezente uneori in cafeaua macinata. Efectul terapeutic al cofeinei Catre sfarsitul anului 1992, biochimistii americani descoperisera deja un prim aspect al efectului anticancerigen al cofeinei: influenta asupra transformarii acidului adenozin monofosforic, proces esential in asigurarea energiei celulare si in emiterea de semnale chimice catre nucleul ADN al celulelor din organism. Tocmai aceste semnale chimice anticanceroase au fost demonstrate recent de catre onco-biologie (stiinta care studiaza procesele canceroase de la debut la final). Astfel, cofeina induce o anume cadenta de conversie AMP - AMP ciclic, care determina incarcarea electrostatica a unor zone din celula, blocand, in peste 80% din cazuri, aparitia greselilor de comanda a oncogenelor. Oncogenele sunt, de fapt, gene normale, implicate in diviziunea oricarei celule, dar atunci cand primesc comenzi gresite pot declansa o diviziune anormala, de tip canceros. Deci se poate spune ca prezenta cofeinei in anumite tesuturi poate sa impiedice celula sa evite accidentele de functionare care pot duce la aparitia cancerului. Studiile arata insa ca numai o absorbtie lenta a cofeinei in intestin poate avea acest efect, eliminand total posibilitatea folosirii cofeinei concentrate, luata ca medicament pe cale bucala sau injectabila. Totodata, cofeina absorbita intr-un ritm lent din tubul digestiv stimuleaza specific si unele zone din creier implicate in controlul sistemului imunitar. Cercetatorii canadieni au aratat ca un consum ponderat zilnic de cafea creste cu 7-8% eficienta producerii de leucocite, celule care lupta direct cu celulele canceroase. Mobilizarea hormonilor Mucegaiurile bobului de cafea care, de cele mai multe ori, nu influenteaza calitatea gustului cafelei s-au dovedit a avea si ele un efect anticancerigen. Aflatoxinele produse de aceste mucegaiuri influenteaza direct sau indirect viteza de reactie imunitara a organismului: modificarea PH-ului, a aciditatii sangelui conduc la anumite reactii reflexe ale sistemului neuro-endocrin. Aceasta inseamna o mai rapida mobilizare de actiune a hormonilor care controleaza volumul si calitatea productiei de globule albe din ganglionii limfatici, splina si amigdale. O crestere a activitatii acestor glande implica automat eliminarea mai eficienta a oricarei celule toxice straine, precum si a neregulilor de functionare a unei celule cum ar fi cea canceroasa. Ca urmare, toxinele eliberate de unele mucegaiuri ale cafelei cresc eficacitatea eliminarii naturale a primelor celule canceroase aparute in organism. Studiile efectuate prin experiente de simulare pe calculator arata ca o cura de numai 42 de zile cu cafea care are in cantitati minime aflatoxine produse de mucegaiuri invizibile scade cu 30-40% incidenta aparitiei cancerelor. Reguli ale folosirii cafelei ca medicament anticancerigen: 1. Cafeaua folosita in cura terapeutica nu trebuie preparata imediat ce a fost macinata. Pulberea de cafea trebuie sa stea aerisita intr-un vas oarecare, de preferat umbrit, minimum 24 de ore si maximum 36 de ore. 2. Cura trebuie sa tina seama de starea generala a sanatatii si mai ales de eventualele probleme legate de tensiunea arteriala, probleme cardiorespiratorii sau nervoase. Este bine sa intrebi medicul de familie daca iti poti permite o cafea zilnic si in ce conditii, fara a da detalii legate de scopul acestor intrebari. 3. Incearca sa bei o cafea partial decofeinizata, usor indulcita, la 10 minute dupa micul dejun si cu 12-14 minute inainte de masa de pranz. Evita consumul de cafea intre orele 12-12.40 si 17.00-17.30. 4. Nu consuma in niciun caz peste trei cafele pe zi, chiar decofeinizate. Se impune ca in cazul curei terapeutice sa nu consumi si alte bauturi cofeinizate. 5. Evita sa bei cafeaua de dimineata dupa ce ai consumat dulciuri, bauturi sau fructe dulci si, mai ales, foarte aromate. 6. Pe toata perioada curei cu cafea, mananca dupa fiecare masa de seara 40-50 g pulpa de para sau 160 g de grapefruit sau pomelo


Cafeaua ca medicament




Cunoşti vreun leac care poate reduce riscul îmbolnăvirii de diabet, Parkinson sau cancer de colon? Care îti poate îmbunătăţi starea de spirit şi, în acelaşi timp, îţi poate trata durerile de cap? Care să-ţi protejeze dinţii şi să te ajute să slabeşti?

   Ce-ai zice de o cană de cafea?

   Cred că nimeni nu se gândeşte la o cafea ca la un elixir de sănătate. Ba, mai mult, mulţi se gândesc să renunţe la acest viciu, care îţi creşte tensiunea arterială, gradul de celulită şi, care îngălbeneşte dinţii. Ei bine, nimic din toate aceste poveşti nu este adevărat.
    * Ultimele cercetări arată că băutura noastră favorită ne protejează de o mulţime de boli, dintre care vreo 10 letale. O veste bună, într-adevăr. Aşa dar, luaţi-vă cafeaua lânga voi şi hai să vedem beneficiile cafelei!

După ce s-au analizat datele a 126000 de oameni, timp de 18 ani, cercetătorii de la Harvard au calculat că cei care beau cafea sunt mult mai puţin expuşi la a se îmbolnăvi de diabet tip 2;
    * Alte studii (unul făcut la Iowa Women’s Health, pe un eşantion de 27000 de femei, pe o perioadă de 15 ani, altul făcut de Nestle Research Center şi al treilea publicat recent în Norvegia), arată că, datorită consumului de cafea (decofeinizată sau nu), scade şi riscul afecţiunilor cardiovasculare, în special la femei. Dacă bem trei căni de cafea pe zi, şansele  de a ne îmbolnavi de inimă scad cu 24%. În ceea ce priveşte bolile cardiovasculare, beneficiile cafelei scad invers proporţional cu numărul de porţii consumate zilnic;
    *Băutorii de cafea sunt protejaţi de Parkinson în proporţie de 80%, de cancerul de colon cu 25%, de ciroza hepatică cu 80% şi de pietrele la rinichi cu 50%;
    Există dovezi că o doză moderată de cafea poate scoate un pacient dintr-o criză acută de astm, calmează durerile de cap mai eficient decât medicamentele, îmbunătăţeşte performanţele atletice (stimulând musculatura să producă contracţii mai puternice), ajută la menţinerea greutăţii şi previne apariţia cariilor dentare;
   * Cafeaua are mai multe fibre şi mai mulţi antioxidanţi decât sucul de portocale. Nutriţioniştii ne spun mereu că fibrele sunt absolut necesare sănătăţii noastre şi că antioxidanţii ne menţin mereu tineri  şi ne feresc de boli. Un studiu făcut de savanţii din Spania, a dovedit că o cană de cafea neagră are un conţinut de fibre şi polifenoli mai ridicat decât orice  altă băutură de pe planetă;
   *  Dacă bei cafeaua în doze mici pe tot parcursul zilei, vei fi mai atent, mai activ şi mai energic, conform medicilor de la Harvard Medical School. Dacă trebuie să faci faţă unei zile încărcate după o noapte de nesomn sau trebuie să conduci pe distanţe lungi, e bine să bei câte o cană mică de cafea din două în două ore;
   * Dacă bei cafea nu tremuri. Doctorii din Singapore au studiat vreme de câţiva ani legătura dintre consumul de cafea şi tremurul esenţial (afecţiune neurologică). Rezultatele au infirmat mitul conform căruia cafeaua ar avea acest efect neplăcut;
   * Cafeaua îţi îmbunătăţeşte starea de spirit. O cafea băuta la micul dejun îţi poate face ziua mai bună, după cum spun cercetătorii de la Univerity of Wales, College of Cardiff – Marea Britanie. Cafeaua are beneficii evidente asupra creierului – îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare, memoria şi gândirea logică;
   * Cafeaua nu ne împiedică să visăm. Mulţi oameni spun că dacă beau cafea seara, nu pot dormi. Conform ultimelor studii, chiar dacă cafeaua consumată seara ne face să adormim mai greu, nu afectează cu nimic faza de visare şi nici pe cea de somn profund. Nici măcar un consum de 7 căni pe zi nu afectează calitatea somnului;
   * Cafeaua nu provoacă aciditate. Aciditatea gastrică este o afecţiune ce are o mulţime de cauze, de la consumul de alimente picante la stres. Un studiu efectuat în Marea Britanie, pe un eşantion de 394 de pacienţi cu stomacul sensibil, a arătat că nu există nici o legătură între consumul de cafea şi această afectiune, precum şi între cafea şi ulcerul gastric sau duodenal;
   * Cafeaua distruge herpesul. Proprietăţile antivirale au fost testate de cercetători japonezi, care au testat în vitro 15 tipuri de cafea (8 obişnuite şi 7 instant), adăugând o solutie slabă de cafea peste culturi de celule infectate cu virusul herpetic. Virusul a fost distrus şi s-a împiedicat răspândirea lui la celulele învecinate;
   * Cafeaua nu crează dependenţă. Cu ani în urmă, World Health Organization a declarat că nu există dovezi conform cărora consumul de cafea ar putea fi comparat cu consumul de droguri. Un studiu recent, a şi demonstrat asta. Indiferent de cantitatea în care este consumată, cafeina nu afectează circuitul de recompensă al creierului, aşa cum fac amfetaminele sau cocaina. Simptomele trăite de consumatorii de cafea în lipsa acestei băuturi (dureri de cap, letargie, somnolenţă) nu au nici o legătură cu cele ale consumatorilor de droguri aflaţi în sevraj.
Am să vă arăt în articolele viitoare şi alte beneficii ale consumului de cafea.

Niciun comentariu: