misu cafea

misu cafea
http://www.youtube.com/channel/UCgbAuQQ7-VouXig3YWWwE7A?ob=0&feature=results_main

luni, 16 aprilie 2012

- Cafea clasica vs espresso ...




Cafea clasica vs espresso

Exista cateva diferente majore intre cafeaua obisnuita si espresso, una dintre ele fiind durata prepararii. Timpul necesar prepararii unui expresso este mai scurt decat pentru prepararea cafelei, si gama variata de aparate de facut espresso disponibile pe piata in prezent permit prepararea unui espresso intr-un timp atat de scurt fortand apa sa treaca prin cafea prin cresterea presiunii acesteia. Pentru cei care apreciaza gustul unei cafele adevarate, espresso-ul si bauturile bazate pe espresso in general sunt solutia perfecta pentru obtinerea unei bauturi delicioase.

Alte doua diferente majore intre cafea si espresso este gradul de maruntire a boabelor si bogatia savorii. Espresso se fabrica dintr-o combinatie de mai multe tipuri de boabe de cafea, care, prajite, dau cafelei espresso o savoare minunata, unica si bogata, si o aroma foarte apreciata de catre iubitorii de cafea.

Espresso se potriveste oricarei ocazii. Este minunat cand il beau la fel ca italienii, dintr-o singura inghititura, fiind modalitatea ideala, rapida si comoda de a ma energiza pe parcursul intregii zile. Espresso nu este doar cel mai sofisticat stil de a bea o cafea, ci ofera si oportunitatea de a savura aromele intense ale unei cafele perfecte.

Spre deosebire de cafea, atunci cand espresso iese din aparat, acesta este deosebit de dens si formeaza deasupra un strat subtire cremos. Crema este aproape o obsesie mistica printre iubitorii espresso-ului. Rolul ei practic este sa pastreze ceva mai mult mireasma pana cand se bea espresso-ul. Culoarea cafelei espresso este brun inchis, si gustul bauturii este intens si robust. Multe persoane apreciaza gustul bogat al cafelei tari, iar espresso reprezinta alegerea perfecta pentru aceia care vor sa savureze cele mai tari si mai savuroase cafele.

Cand vine vorba de prepararea unui espresso, cu cat mai mare este nivelul de presiune al apei din aparat, cu atat mai puternic va fi espresso-ul, deci este foarte important sa investiti intr-un espressor de calitate superioara daca vreti sa va bucurati de un espresso perfect in fiecare zi. Astazi exista un numar mare de producatori de aparate de cafea si de espresso care ofera o gama larga de modele de calitate superioara pentru a intampina cat mai eficient gusturile, nevoile, si posibilitatile financiare ale clientilor, deci nu ar trebui sa intampinati probleme in a gasi u n aparat care sa fie pe placul dumneavoastra.

Iubitorii de cafea si de espresso pot gasi o gama larga de produse online, de la boabe de cafea si de cafea espresso, la alternative instant pentru aparatele de cafea si espresso. In general puteti face cumparaturi foarte avantajoase online, deci puteti sa gasiti aparatul perfect la un pret foarte mic, aparat care va va permite sa va bucurati de o cafea sau de un espresso de calitate oricand doriti, si asta fara sa fiti nevoit sa jefuiti o banca :).

Niciun comentariu: