misu cafea

misu cafea
http://www.youtube.com/channel/UCgbAuQQ7-VouXig3YWWwE7A?ob=0&feature=results_main

marți, 17 aprilie 2012

- Boabele de cafea espresso ...


Boabele de cafea espresso

Boabele de cafea espresso se gasesc in amestecuri din doua mari tipuri de cafea - Arabica si Robusta - care influenteaza in mod semnificativ savoarea cafelei. Acestea joaca cel mai important si semnificativ rol in procesul de preparare a cafelei. Termenul folosit este inselator deoarece acestea nu sunt intr-adevar boabe ci semmintele fructului arborelui de cafea si pot fi extrase fie prim metode uscate sau umede. Daca este sa judecam dupa banii care se scot din afacerile cu cafea, vom observa ca aceasta este al doilea produs ca rata de comercializare si o bautura foarte populara in intreaga lume.

Exista doua tipuri de boabe de cafea care sunt folosite in scopuri comerciale. Unul este "Arabica" iar celalalt este "Robusta". Daca vreti sa preparati o cafea buna, Robusta este considerata o alegere proasta deoarece continutul de cofeina al acestui tip de cafea este de doua ori mai mare decat cel al boabelor de Arabica. Pe de alta parte Arabica este cunoscuta ca avand o savoare deosebita si o aroma foarte placuta, desi susceptibilitatea acesteia la boli este mai mare. Trebuie doar sa faceti rost de cele mai bune boabe de Arabica pentru a obtine o cafea gustoasa, proaspata, minunata.

Boabele de Arabica sunt considerate ca avand cea mai buna aroma din toate tipurile de boabe de cafea. Aceste boabe sunt produse in acele tari unde vremea, solul si conditiile climatice sunt favorabile dezvoltarii acestor boabe. Faptul ca Robusta poate fi cultivata in anumite medii unde nu este posibila cultivarea de Arabica, face din aceasta un inlocuitor mai ieftin al cafelei Arabica.

Boabele de Robusta sunt mai amare decat cele de Arabica si au un gust neplacut. Dar chiar si boabele de Robusta sunt folosite in anumite amestecuri de espresso pentru a obtine mai multa spuma, daca sunt de calitate superioara. De asemena, acest lucru reduce costurile de productie. Acesta este motivul pentru care Robusta a fost considerata responsabila pentru criza preturilor din primii ani ai secolului XXI. Robusta este in general distribuita in acele tari unde oamenilor le place sa bea cafea tare, bine prajita. Exista anumite companii care fac cercetari in incercarea de a elimina gustul neplacut al boabelor de Robusta in scopuri comerciale.

In zilele noastre s-a descoperit ca piata de boabe verzi este plina de boabe de Robusta. De fapt, aceste boabe de cafea Robusta sunt acceptate de catre consumatori si preferate de marii industriasi ai cafelei datorita pretului conmparabil mai mic. Boabele de cafea recoltate din diferite locuri au gusturi si arome diferite, continand cantitati diferite de cofeina, deosebindu-se in materie de corp si aciditate a cafelei preparate din ele. Toti acesti factori depinde de conditiile de recoltare, de procesare si de calitatea genetica a boabelor de cafea.

Exista un alt tip de arbore de cafea numit Caracoli. In general, cafeaua Caracoli este produsa in toate colturile lumii dar aceste boabe sunt mai scumpe.

Cafeaua espresso - cum sa apreciati savoarea acesteia incantandu-va papilele gustative Cafeaua espresso a devenit din ce in ce mai populare de-a lungul anilor peste tot in lume. Persoanele care cunosc si carora le place cafeaua in mod deosebit au experimentat si au gasit metode de a satisface (la propriu) gusturile tuturor prin felul in care este preparata bautura. Pentru cei care nu sunt cunoscatori in ale cafelei dar vor sa patrunda in aceasta cultura, cea mai buna modalitate de a incepe este de a afla ce feluri de cafea espresso exista. Din acest punct, veti putea sa descoperiti singuri ce va place mai mult.

Dupa cum probabil stiti, cafeaua espresso este un tip aparte de cafea care se prepara prin adaugarea unei mari cantitati de apa fierbinte, sub presiune peste boabele de cafea (macinate). Aceasta metoda asigura cafelei o savoare concentrata, si este adesea mai tare decat cafeaua obisnuita. Pe langa espresso-ul simplu, exista o intreaga varietate de cafele espresso. Un café espresso este termenul italian pentru espresso, si este cea mai naturala bautura din gama cafelelor espresso. Totusi, cantitatea de apa adaugata la fiecare bautura espresso difera in functie de tipul de bautura preparat, fiecare avand alt nume.

Un Ristretto (cafea mica) se face prin adaugarea unei mici cantitati de apa, in timp ce un Lungo (cafea lunga) implica folosirea unei cantitati mai mari de apa in espresso, fiecare metoda de preparare oferind consumatorului un gust mai tare sau mai slab.

Mai departe, bauturile de tip espresso sunt impartite in functie de ce se adauga la produsul de baza. In mare parte, asta inseamna ca se adauga lapte fiert. Una dintre cele mai cunoscute cafele espresso este Cappuccino, care este 1/3 espresso si 2/3 lapte spuma. O alta favorita dintre multele cafele espresso este Latte, care se prepara cu putina frisca, restul laptelui folosit ramanand in forma sa naturala. Cafelele espresso cu lapte pot avea si alte arome/gusturi. Cea mai populara este Mocha, care contine aceleasi ingrediente ca si cafeaua Latte, dar are in plus ciocolata. O alta varianta a cafelei Latte este Affogato, care se serveste cu gheata.

Mixurile de cafea espresso includ si alte game de amestecuri. O alta gama cunoscuta este aceea cunoscuta sub numele de Americano drinks. Acestea sunt bauturi create prin amestecarea cafelei espreso cu o anumite cantitate de cafea obisnuita pentru a oferi bauturii un gust mai puternic de cofeina. Mai departe amestecurile pot contine orice, de la lichior, amestec numit Coretto, la zahar, amestecul fiind numit Cubano.

Indiferent unde va aflati si ce tip de cafea v-ati obisnuit sa beti, exista intotdeauna si alte mixuri de espresso care asteapta sa le incercati. Deci incepeti sa le testati! Cafelele espresso din intreaga lume sunt create pentru a va bucura papilele gustative si pentru a va oferi bauturile deosebite de care aveti nevoie pentru a va incepe ziua in forta .

Niciun comentariu: