misu cafea

misu cafea
http://www.youtube.com/channel/UCgbAuQQ7-VouXig3YWWwE7A?ob=0&feature=results_main

vineri, 18 mai 2012

BAUTORII DE CAFEA TRAIESC MAI MULT


Bautorii de cafea traiesc mai mult


Daca esti cafegiu si faci eforturi sa te abtii de la aceasta placere vinovata de cate ori poti, afla ca nu merita efortul. Dupa ani de cercetari in ceea ce priveste efectul cafelei asupra sanatatii, s-a ajuns la concluzia ca aceasta bautura ne prelungeste viata, indiferent daca este vorba de cafea cu cafeina sau nu.

Studiul, unul de amploare, realizat pe un esantion de 400.000 de oameni, este cel mai mare facut vreodata pe aceasta tema, relateaza AP, citat de New York Daily News.

Iar concluzia e una ce nu poate fi explicata deocamdata, din moment ce cafeaua contine multe substante ce pot afecta intr-un sens negativ sanatatea. Chiar daca ea inglobeaza antioxidanti benefici, contine si substante aflate insa in stransa legatura cu cancerul.

In plus, exista dovezi in sprijinul faptului ca aceasta bautura mareste colesterolul rau, presiunea arteriala pe termen scurt, ceea ce creste riscul de boli de inima. Mai mult, cei care obisnuiesc sa bea cafea prezinta si riscul de a fuma, de a consuma mai mult alcool, de a manca mai multa carne rosie si de a face exercitii fizice mai putine. Cu toate acestea, insa, din studiu a reiesit ca fiecare cafea in plus pe zi creste sansele unei vieti mai lungi.

Cafeina este substanta careia i s-a acordat cel mai multa atentie pana acum, insa se pare ca nu ea este cea care prelungeste viata, dupa cum a reiesit din aceasta cercetare.

Conform raportului publicat in New England Journal of Medicine, cea mai puternica asociere s-a remarcat in cazul femeilor care beau 4 sau 5 cafele pe zi - un risc cu 16% mai mic de mortalitate.

S-a dovedit si ca bautorii de cafea sunt mai putin predispusi sa moara de boli de inima sau ale sistemului respirator, atac cerebral, diabet, accidente sau infectii. Cafeaua nu a parut insa sa influenteze riscul decesului de pe urma cancerului .

Niciun comentariu: